«Ворскла» — «Шахтар»: експерти вірять у результативну нічию

До Полтави повертається великий футбол, а з ним і прогнози від наших фахівців

2 березня у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім.. Олексія Бутовського відбудеться перший матч ¼ фіналу Кубка України між полтавською «Ворсклою» та донецьким «Шахтарем». Матч розпочнеться о 19:30. Пряма трансляція відбуватиметься на каналі «Футбол 1». Ця гра відкриє для полтавських вболівальників футбольний 2016-й рік. «Ворсклянам» не пощастило з суперниками. Календар складається таким чином, що перші два матчі у другій частині сезону полтавцям належить зіграти проти донецького «Шахтаря». З одного боку це відвертий «нефарт», а з іншого — прекрасний тест на ефективність міжсезонних зборів. На цьому неодноразово акцентували увагу і тренери команди і самі футболісти.

Нещодавно донецький «Шахтар» епічно розгромив гельзенкірхенський «Шальке» у Лізі Європи, тож всі змогли побачити на що зараз здатна команда Мірчі Луческу. «Гірники» є беззаперечним фаворитом у сьогоднішньому протистоянні. До того ж «Ворсклі» ускладнюють життя кадрові втрати. Одну з них спричинили суперники — «Шахтар» не дозволив грати проти себе орендованому «ворсклянину» Антону Шиндеру, який у команді Василя Сачка є основною ударною силою. Також через перебір «гірчичників» сьогодні не зможе зіграти Артем Громов. Якщо з заміною Артемові все більш менш ясно, на його місці може чудово зіграти Младен Бартуловіч, то хто за відсутності Шиндера вийде в атаці — загадка. У розпорядженні Василя Сачка є Олександр Ковпак, Олег Бараннік, Юрій Коломоєць та Дмитро Хльобас. Хто з них перебуває у кращих кондиціях знає тільки тренерський штаб Враховуючи, що Василь Сачко має звичку грати у два нападники, буде цікаво побачити яка зв’язка зіграє сьогодні.

Букмекери у прогнозах на цю гру віддають перевагу гостям, про що яскраво свідчать коефіцієнти. Зокрема титульний спонсор чемпіонату України з футболу «Парі-Матч» пропонує таке:

П1 — 10,0  Х — 5,00  П2 — 1,32

А от більшість наших шановних футбольних експертів налаштовані більш оптимістично. У перемогу «Ворскли» не вірить ніхто, а от у те, що «Ворскла» зможе не дати себе обіграти — цілком.

Іван Кривошеєнко: «Шахтар» — сильна команда, проте їм ніколи не було легко в Полтаві. Особливо останнім часом, коли почав тренувати Василь Сачко. Тому я думаю, що полтавці в себе вдома можуть зачепитися за нічию. Мій прогноз — 1:1«.

Сергій Лукаш: «Я вважаю, що „Шахтар“ переможе 2:1. Донеччани відчули впевненість у собі після розгрому „Шальке“ і я вважаю, що мають без проблем вигравати у Полтаві. Хоча звісно будемо сподіватися на інше. Мій прогноз — 1:2».

Сергій Ходирєв: «Я вважаю, що „Ворскла“ сьогодні програє. Мій прогноз — 0:2».

Іван Шарій: «Полтавці зазвичай непогано грають вдома проти „Шахтаря“. Зараз команда підсилилася гарними футболістами і може поборотися за нічию. Мій прогноз — 1:1».

Юрій Мармач: «Ворскла» має всі шанси сьогодні дати «гірникам» бій і не програти. Я вважаю, що рахунок цієї зустрічі буде 1:1».

Олександр Мелащенко: «Ворскла» може зіграти з «Шахтарем» внічию. Для полтавців це перша гра на своєму полі і вони старатимуться порадувати вболівальників. «Шахтар» в той же час ще перебуває в ейфорії після перемоги над німцями. Мій прогноз — 1:1.»

Ось такі прогнози увід наших футбольних авторитетів. Ну а нам залишається радіти приходу весни і вболівати за своїх. Всі на футбол!

Види спорту:

Футбольні турніри: