ХК «Кременчук» у серії булітів виборює шанс на вихід до фіналу Екстраліги

Кременчужани виграли четвертий матч півфінальної серії у київських «Дженералз»

Сьогодні, 20 березня у Кременчуці на льодовій арені СК «Айсберг» відбувся четвернтий матч півфінальної серії плей-офф української хокейної Екстраліги між командами ХК «Кременчук» та «Дженералз» (Київ). Команди підійшли до цього матчу з рахунком у серії 2:1 на користь киян, тож кременчужани опинилися у становищі в якому вже немає дороги назад. Або перемога і продовження боротьби, або виліт з плів-офф на півфінальній стадії. 

ХК «Кременчук» — «Дженералз» 3:2 Б (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 2:1)

ХК «Кременчук»: Шевчук, Луговий, Жовнір, Янішевський, Коренчук, Васильєв, Варивода, Андрейків, Костюк, Романенко, Гриценко, Підгурський, Чернишенко, Ісаєнко, Дегтярьов, Мікулко, Акимов, Сірченко, Лисак, Карпенко

Головний тренер: Дмитро Підгурський

«Дженералз»: Захарченко, Афанасьєв, Бових, Савченко, Шаманський, Кіча, Дворник, Коляда, Побєдоносцев, Секірко, Мельников, Шпак, Тимченко, Караульщук, Татаренко, Гніденко, Скрипець, Слюсар, Алексюк, Безуглий, Толкунов

Головний тренер: Вадим Шахрайчук

Голами відзначилися: 

1:0 — Коренчук (18:05) 

1:1 — Слюсар (20:38)

2:1 — Чернишенко (34:13)

2:2 — Тимченко (54:13)

Серія булітів:

1:0 — Підгурський

1:0 — Слюсар (воротар)

1:0 — Коренчук (повз ворота)

1:1 — Секірко

1:1 — Гриценко (воротар)

1:1 — Караульщук (воротар)

1:1 — Савченко (воротар)

1:1 — Підгурський (воротар)

1:1 — Афанасьєв

1:1 — Підгурський (воротар)

1:1 — Караульщук (воротар)

2:1 — Коренчук

video.png

На відміну від попередніх матчів, цього разу стартовий період був за кременчужанами. Відчувалося, Що Дмитру Підгурському вдалося як слід налаштувати своїх підопічних. Та й самі хокеїсти чудово розуміли чим грозить інертна гра у такому матчі. Севастьян, Карпенко, Тимур Гриценко, та Ілля Коренчук частенько турбували Едуарда Захарченка. Проте як і в попередніх матчах він довгий час залишався справжнім «монстром» у воротах. Вдумайтеся, два з половиною шат-аути у матчах плей-офф. Проте не сьогодні. На 19-й хвилині білоруський легіонер кременчуцької команд Ілля Коренчук здійснив влучний кидок і відкрив рахунок у матчі — 1:0. Перший період так і залишився за нами. Хотілося б вірити, що це добрий знак.

Другий період почався для кременчужан з «холодного душу». Михайло Шевчук помилився після несильного кидка від Слюсаря і шайба опинилася у наших воротах — 1:1, всі починається з початку. Гра пожвавішала, все частіше стали траплятися вилучання, і все ближче хокеїсти були до з’ясування стосунків боксерськими методами. Тут слід відзначити арбітрів, які завжди вчасно і безапеляційно тушили всі емоційні спалахи на льоду. На 35-й хвилині одна з атак ХК «Кременчук» закінчилася класним ударом Дмитра Чернишенка під перекладину — 2:1. А Захарченко, виявляється не такий вже й монстр. Натомість у його візаві Шевчука була чудова нагода виправитися за «метелика» на старті періоду. Кияни опинилися у подвійній більшості і кілька разів завдавали точних і сильних ударів. Наш воротар був на висоті.

У третьому періоді гра поновилася з такими ж швидкостями і напругою. Обидві команди мал. Вдосталь моментів, а от втілити один з них в закинуту шайбу зміг лише «генерал» Тимченко — 2:2. Овертайм запам’ятався лише втраченим моментом від Олексія Янішевского. Тож на глядачів чекала серія булітів. В останньому матчі «регулярки» ХК «Кременчук» і «Дженералз» теж пробивали буліти, тоді переможцями з дуелі вийшли наші земляки. Мали перемагати і зараз, інакше — виліт.

У серії булітів сильнішими виявилися кременчужани. Іван Підгурський та Ілля Коренчук зуміли знайти слабке місце Едуарда Захарченка і закинули дві шайби. Тепер рахунок у серії 2:2. Доля путівки до фіналу вирішиться у Києві 23 березня.

Види спорту:

Футбольні турніри: