«Ворскла» не змогла переграти немотивований «Олімпік»

Команда Василя Сачка вдруге поспіль втрачає очки

Сьогодні 9 квітня Києві на НТК ім. Баннікова полтавська «Ворскла» зіграла проти донецького «Олімпіка». Гра ймовірного учасника єврокубків і команди якій в принципі з турнірної точки зору вже ні за що боротися не обіцяла гарного футболу. Проте «Ворскла» формально мала бути по-спортивному злою і трощити всіх і все після домашньої нічиєї з дніпродзержинською «Сталлю». Що стосується мотивації «Олімпіка» то команда Романа Санжара могла собі дозволити грати у своє задоволення.

«Олімпік» — «Ворскла» 1:1

«Олімпік»: Махарадзе — Федорів, Гришко, Гошкодеря, Немчанінов (Волков, 46) — Петров, Огіря (Конде, 85) — Драченко (Доронін, 46), Поступаленко, Шестаков — Матяж

Головний тренер: Роман Санжар

«Ворскла»: Богуш — Сімінін, Даллку, Чеснаков, Пердута — Хльобас (Коломоєць, 77), Ткачук, Скляр, Громов (Ребенок, 70) — Шиндер, Ковпак (Бартуловіч, 54)

Головний тренер: Василь Сачко

Голи: Матяж (32, пен.) — Громов (35)

video.png

Скільки б не ображалися Сачко і компанія на об’єктивну і не дуже критику після минулого матчу, та все ж певні зміни в складі тренерський штаб зробив. В запасі опинилися Павло Ребенок і Юрій Коломоєць, а до стартового складу повернулися Артем Громов і облаяний вболівальниками Олександр Ковпак. Зрештою для останнього це була чудова можливість своєю грою переказати вітання всім хейтерам. Так багато ігрового часу Олександр навесні ще не мав. Через перебір гірчичників проти своєї колишньої команди не зміг зіграти Олексій Дитятьєв, тож у центрі захисту вийшла стара-добра пара Даллку — Чеснаков. В опорній зоні компанію Олександру Скляру склав Андрій Ткачук. Також до старту повернувся голкіпер Станіслав Богуш.

«Ворскла» напевне приїхала до Києва перемагати, але згадала про це не одразу. Стартові хвилини матчу безперечно були за господарями. На п’ятій хвилині Огіря пробивав головою, але м’яч пролетів вище воріт. До 26-ї хвилини «Ворскла» або оборонялася, або боролася за м’яч в центрі поля, натомість «Олімпік» тривожив Богуша і заробляв кутові. На 26-й хвилині перший момент створили і полтавці. Хльобас вийшов сам-на-сам з Махарадзе, але пробив у воротаря.

На 32-й хвилині «Ворскла» вже програвала. При одній з атак «Олімпіка» рукою в своєму штрафному майданчику зіграв Сергій Сімінін. Матяж реалізував пенальті без жодних проблем — 1:0.

«Ворскла» таке враження тільки цього й чекала. Полтавці завелися і дуже швидко відігралися. Ігор Пердута відібрав м’яч на фланзі і віддав на Шинденра. Антон вивів на побачення з голкіпером Артема Громова і той не схибив — 1:1.

Полтавці продовжили атакувати, заробляти штрафні, кутові і т. п. Але забити до перерви їм не вдалося. До роздягальні команди пішли на рівних.

Очікувалося, що у другому таймі футбол буде цікавішим. Проте пожвавлення не сталося. У «Ворскли» можна згадати два ефектних флангових проходи від Громова та Хльобаса, які закінчилися прострілами але не ударами і кілька небезпечних потенційно небезпечних штрафних. В «Олімпіка» був лише один удар від Гришка — повз ворота. Більше нічого суттєвого команди створити не спромоглися. З жалем констатуємо, що сьогодні на полі не було команди рівня Ліги Європи. Грали дві типові команди чемпіонату України в його нинішньому вигляді. Мабуть це розуміли і наші експерти, адже більшість з них вгадали рахунок сьогоднішнього матчу.

Види спорту:

Футбольні турніри: