«Ворскла» без проблем здолала «Карпати»

Артем Громов проти Муртаза Даушвілі

У зелено-білому дербі перемога була за полтавцями

30 квітня у Полтаві «Ворскла» в рамках 24-го туру «Ліги Парі-Матч» приймала львівські «Карпати». Полтавська і львівська команди з’ясовували, хто з зелено-білих в Україні головний. Команда Василя Сачка перед матчем виглядала фаворитом, навіть без дискваліфікованого Шиндера і з травмованим Баранніком. Проте всі ми знаємо, як «Ворскла» вміє втрачати очки там, де цього ніхто не чекає, тож інтрига зберігалася в будь-якому разі. До того ж «Карпати» позиціонують себе як команда, яка бореться за потрапляння до Ліги Європи, тож по суті це матч двох претендентів на Єврокубки.

«Ворскла» — «Карпати» 3:0

«Ворскла»: Непогодов, Сімінін, Даллку, Дитятьєв (Чеснаков, 39), Сапай (Мельник, 86), Скляр (Довгий, 76), Ткачук, Громов, Бартуловіч, Хльобас, Коломоєць.

Головний тренер: Василь Сачко.

«Карпати»: Мисак, Пластун, Новотрясов, Мірошніченко, Костевич, Даушвілі, Голодюк (Чачуа, 80), Худоб`як (Кльоц, 69), Ксьонз (Гуцуляк, 70), Кадимян, Бланко-Лещук.

Старший тренер: Володимир Безуб’як.

Голи: Скляр (38), Хльобас (67), Коломоєць (87).

video.png

До стартового складу «Ворскли» повернулися Артем Громов і Младен Бартуловіч, а в атаці замість дискваліфікованого Шиндера зіграв Юрій Коломоєць. Ці футболісти зголодніли за футболом і разом з Дмитром Хльобасом, який теж пропускав минулий тур, диктували умови гри. У «Карпат» за всю першу половину зустрічі було два серйозних моменти. На 36-й хвилині на ударну позицію виходив Гегам Кадимян, але Олексій Дитятьєв не дав йому дістатися до м`яча. Як виявилося пізніше, ціною травми. Олексія замінили, а малочисленна публіка влаштувала захисникові заслужену овацію. Другий момент «Карпати» мали на 44-й хвилині, Густаво Бланко-Лещук у штрафному майданчику «взув» Арменда Даллку, але на щастя пробити як слід не зумів.

«Ворскла» ж атакувала постійно. Громов, Бартуловіч, Хльобас регулярно тероризували оборону суперника. Тероризували вони, а єдиний гол у першому таймі забив опорник Олександр Скляр. На 37-й хвилині після масованої атаки «Ворскли», захисники львів’ян винесли м`яч за межі штрафного майданчика, але підбір був за ворсклянами. Коломоєць скотив на Скляра і Олександр зумів влучно пробити — 1:0. За такого рахунку команди пішли на перерву. Єдине що тривожило — здоров`я Олексія Дитятьєва. Втрачати основного центрального захисника перед матчем з «Зорею» зовсім не хотілося б.

vorskla2.jpg

Перші хвилин десять другого тайму «Карпати» намагалися грати з «Ворсклою» на зустрічних курсах і навіть тривожили Дмитра Непогодова, Але здебільшого турбували не ударами, а подачами і прострілами, які Дмитро успішно нейтралізував. Потім же «Ворскла» почала феєрити. Кожна атакувальна спроба «Карпат» оберталася швидкою контратакою полтавців. Забити ще раз «Ворсклі» заважали лише власні ігрові непорозуміння. То Сапай після передачі Скляра не зумів обробити м`яч і пробити, то Дмитро Хльобас почав обігрувати всіх підряд і з метра пробив у голкіпера. Зрештою Дмитро на 68-й хвилині виправився. Уродженець Лохвиці прорвався по правому флангу атаки, на шляху накрутивши захисника і точно пробив у кут воріт — 2:0, краса і гармонія.

За такого рахунку, «Карпати» здійснили кілька відчайдушних вилазок до воріт Непогодова з надією змінити ситуацію, проте «Ворскла» зробити цього не дозволила. А от самі полтавці зуміли забити третій гол. Наполегливий Юрій Коломоєць підсік м`яч у ворота після подачі Младена Бартуловіча зі штрафного.

vorakla3.jpg

vorakla4.jpg

vorskla5.jpg

У підсумку — впевнена перемога і гарантована участь у Лізі Європи на наступний сезон. Відзначаємо наших експертів, які у своїх прогнозах анітрохи не сумнівалися у «вікторії» ворсклян.

Види спорту:

Футбольні турніри: