Дмитро Підгурський: «Завдання може бути лише одне — вигравати чемпіонат»

Дмитро Підгурський

Головний тренер ХК «Кременчук» дав ексклюзивний коментар «Полтавщині Спорт»

Головна хокейна команда Полтавщини — ХК «Кременчук» — активно готується до прийдешнього чемпіонату України з хокею Кременчуцька команда активно скуповує сильних хокеїстів і проводить передсезонні збори. Нам вдалося зв’язатися з головним тренером кременчужан Дмитром Підгурським і він відповів на наші запитання стосовно майбутнього сезону.

— Дмитре Івановичу, почнемо з головного, які завдання поставлено перед командою на майбутній сезон?

— Завдання може бути лише одне — виграти чемпіонат і завоювати золоті медалі.

— Ви вже підсилилися великою кількістю хокеїстів. Чи плануються ще новачки?

— Так, звісно плануються. Вже зараз у нас на перегляді двоє хокеїстів, і будуть приходити ще.

— Чи не стане велика кількість нових людей у команді проблемою на старті чемпіонату? Адже новачкам необхідно «притертися».

— У нас всі новачки достатньо досвідчені, тому не думаю, що у них виникнуть якісь проблеми з адаптацією. Багато-хто давно грає в Україні і знає наш хокей, а ті хто прийшли з інших чемпіонатів мають достатньо досвіду і майстерності, щоб швидко адаптуватися до нашої гри.

— У сезоні 2016/2017 чемпіонат України з хокею буде вже проходити під іншою егідою. Створено Українську хокейну лігу (УХЛ), з’явилися нові команди. Як Ви вважаєте чи стане наш чемпіонат сильнішим, і чи виросте в ньому конкуренція?

— Я на це дуже сподіваюся, але зараз є проблеми з деякими командами невідомо, чи вони заявляться на наступний сезон. А щодо конкуренції, то ми очікуємо досить сильної боротьби від криворізького «Кривбасу». Також маємо надію, що з боротьби за чемпіонство не виключаться київські «Дженералз», не кажучи вже про «Донбас».

— Ну в «генералів» ви переманили майже всіх найсильніших виконавців.

— Так, але там професійний тренерський штаб, і я думаю, що вони зроблять все, щоб втрата цих хокеїстів пройшла для київської команди безболісно. Вони здатні знову сформувати колектив, який теж боротиметься за чемпіонство.

Види спорту:

Футбольні турніри: