«Ворскла» спокійно розбирається з «Волинню»

Чергове протистояння Сачко vs Кварцяний закінчилося на користь молодшого

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла імені Бутовського, полтавська «Ворскла» в рамках сьомого туру «Ліги Парі-Матч» приймала луцьку «Волинь». Публіка очікувала чергового гарячого протистояння між Василем Сачком та Віталієм Кварцяним.

Після того як «Ворскла» в минулому турі здолала київське «Динамо», вболівальники знову надали своїй команді статус улюбленців, а голоси які кричали «Сачка у відставку!» дещо притихли. Але «Волинь» не «Динамо», вона не буде бігти в атаку і давати «ворсклянам» стільки вільного простору, тож сьогодні мала бути зовсім інша гра. Матч з «Волинню» для кожного мав дати відповіді на свої запитання. Для вболівальників — чи не була перемога над «Динамо» одиночним пострілом. Для Василя Сачка — чи вдалося тренеру «спустити» команду з небес на землю і налаштувати на принциповий матч. Для журналістів — чи прийде Віталій Кварцяний на прес-конференцію, чи пришле помічника. :)

«Ворскла» — «Волинь» 2:1

«Ворскла»: Непогодов, Сімінін, Пилявський, Дитятьєв, Пердута, Чеснаков, Ткачук (Кравченко, 71), Бартуловіч (Турсунов, 46), Кобахідзе, Хльобас (Загорулько, 89), Коломоєць

Головний тренер: Василь Сачко

«Волинь»: Кічак, Шаповал (Задерецький, 72), Р.Никитюк, Горопевшек, Шабанов, Герасим`юк, Чепелюк (А. Никитюк, 84), Хомченко, Мемешев, Дудік, Діденко (Титаренко, 82)

Головний тренер: Віталій Кварцяний

Голи: Хльобас (20), Турсунов (73) — Діденко (26, пен.)

Не дивлячись на те, що за футбольними прикметами переможний склад не міняють, у порівнянні з минулим матчем Василь Сачко вніс кадрові корективи у стартову одинадцятку. У гру повернулися Сергій Сімінін і Дмитро Хльобас, натомість на лавці залишилися Павло Ребенок та Дмитро Кравченко.

Команди розпочали гру повільно і обережно. М`яч переважно перебував у центрі поля і не доходив до жодних воріт. Перший удар по воротах на 11-й хвилині наніс волинянин Олександр Чепелюк — повз ворота. «Ворскла» відповіла двома моментами Чеснакова та Хльобаса. У першому випадку удар прийшовся в захисника у другому — виручив голкіпер.

Ближче до середини тайму команди забігали, але до голів справу вперто не доводили. Так було поки одна з команд не припустилася дитячої помилки. Невдале вибивання Кічака та помилки захисників призвели до того, що Дмитро Хльобас перекинув голкіпера, який вийшов з воріт і відкрив рахунок — 1:0.

video.png

video.png

«Ворскла» вела у рахунку недовго. На 26-й хвилині Олексій Дитятьєв зфолив у своєму штрафному майданчику. Діденко з «точки» переграв Непогодова — 1:1.

dsc-0004.jpg

dsc-0006.jpg

dsc-0013.jpg

dsc-0016.jpg

У подальшому атакувала лише «Ворскла». Вболівальники на трибунах затягнули пісню про Полтаву, щоб підтримати команду, але «Волинь» не дала собі забити, хоча моментів у полтавців було достатньо. На 43-й хвилині полтавці провели гарну контратаку- Кобахідзе протягнув м`яч через пів поля, обіграв кількох лучан і пробив — неточно. На перерву футболісти пішли за рівного рахунку і під свист небагаточисленних вболівальників. Полтава хоче перемог.

У другому таймі «Ворскла» швидко кинулася атакувати і вже на 51-й хвилині забила гол, але з порушенням правил. В цілому гра мало чим відрізнялася від першого тайму, «Ворскла» тримала м`яч і атакувала, «Волинь» як могла оборонялася і намагалася грати на контратаках. Полтавці були щедрими і прощали гостям помилки в захисті. Приміром на 63-й хвилині Коомоєць не влучив у пусті ворота. Проте вже через 10 хвилин полтавці знову вийшли вперед. «Ворскла» заробила штрафний з лівого краю майданчика «Волині». До м`яча підійшов Санжар Турсунов і блискуче закрутив круглого у ворота Кічака — 2:1. Публіка в екстазі скандує прізвище узбека. Через три хвилині Кобахідзе і той же Турсунов могли збільшувати перевагу — не вдалося.

video.png

dsc-0051.jpg

dsc-0052.jpg

dsc-0059.jpg

dsc-0074.jpg

Остання десятихвилинка пройшла під диктовку команди Василя Сачка. М`ячів команди більше не забивали. Фінальний свисток сповістив вболівальників про чергову перемогу «Ворскли» і про те, що наш експерт Юрій Мармач точно спрогнозував рахунок сьогоднішнього матчу. Відкритим залишалося лише одне питання — чи прийде до полтавських журналістів Віталій Кварцяний.

Види спорту:

Футбольні турніри: