«Олімпія» — переможець Кубку Полтавщини 2016

«Олімпія» з черговим трофеєм

Команда з Савинців переграла «Велику Багачку» і виграла трофей

Сьогодні у Полтаві на стадіоні “Динамо” відбувся фінальний матч Кубка Полтавської області з футболу 2016. ФК “Велика Багачка” боролася за трофей з “Олімпією” з Савинців. Стадіон “Динамо” ще не знав такого ажіотажу. Здається навіть на відкриття арени прийшло менше людей. На кубковий фінал завітало близько шестисот глядачів. Вболівальники заповнили трибуни, а також довкола поля. Дехто навіть спостерігав з футболом з-за меж стадіону, з вулиці за воротами. Словом, фінал Кубка області викликав чималий ажіотаж. Окрім місцевої публіки на стадіон “Динамо” прибув і численний вболівальницький десант з Великої Багачки та Савинців. У підсумку — одні поїхали додому задоволеними, інші — розчарованими. 

ФК «Велика Багачка» - «Олімпія» 1:4

«Велика Багачка»: Чурілов, Швей, Кваша (Соболєв, 97), Чепіга, Харченко (Харчинський, 36), Мілько (Коломієць), Левіга, Марченко (Чорномор, 46), Кувшинов (Папірний, 107), Пацук, Халілов.

Тренер: Олександр Гринько

«Олімпія»: Макаренко, Апришко, Гриценко (Ситник, 110), Дземку, Богомаз, Тарганчук, Сирота, Рудюк (Сокол, 51), Рудченко (Гришанович, 46), Стрельцов, Бажан (Смирнов, 46; Гулович, 115).

Тренер: Олександр Кулик

Голи: Левига (36) -  Гриценко (18, 107), Сокол (96), Сирота (105)

На 118-й хвилині був вилучений Олександр Коломієць (грубий фол)

dsc-0483.gif

Команди одразу розпочали з динамічних швидких атак. Очевидно всі хотіли якнайшвидше вийти вперед і грати з комфортною перевагою. Та й холодна погода зумовлювала футболістів до швидкості. Варто відзначити вболівальників, які скандували назви своїх команд і будь-які активні дії своїх улюбленців зустрічали гучними оплесками.

Першими подякували своїм прихильникам за підтримку футболісти з Савинців. Після однієї з атак у штрафному майданчику номінальних господарів з м'ячем опинився Сергій Гриценко футболіст впевнено розібрався з захисниками і влучно пробив — 1:0. Ведуча на стадіоні не встигла оголосити склади, а рахунок вже відкрито. 

video.png

Пропущений м'яч зумовив “Велику Багачку” діяти активніше і часом їм це вдавалося. На 36-й хвилині після подачі кутового біла воріт “олімпійців” м'яч потрапив до неприкритого Руслана Левиги. Колишній футболіст “Ворскли” був холоднокровним і влучним — 1:1. Паритет відновлено. 

video.png

Оскільки рахунок не влаштовував жодну з команд, кінцівку тайму футболісти провели в атаці, але без голів. У перерві вболівальники з обох таборів поділилися своїми думками щодо гри. 

video.png

У другій половині зустрічі гра стала більш нервовою. Футболісти почали “пхати” арбітрам, суперникам і один-одному. Проте атакувати ніхто не кинув. Варто відзначити голкіперів Олександра Чурілова і Євгена Макаренка — якби не вони все вирішилося б ще в основний час. Проте блискавичні сейви воротарів, а також самовіддана гра оборонців залишили другий тайм без голів. 

У доданий арбітром час пристрасті розігралися ще більше. Тільки тепер “Олімпія” зуміла зібратися, а от футболісти “Багачки” помітно нервували і це впливало на їх гру. Особливо це стало помітно після 96-ї хвилини, коли Ярослав Сокол вивів свою команду вперед — 2:1.

Вже в наступній атаці “Велика Багачка” ледь не зрівняла. Нападник перевірив на міцність штангу. Цей момент можна назвати переломним, адже після нього гра у підопічних Олександра Гринько розлагодилась. Як наслідок — два голи у пусті ворота. Спочатку на 105-й хвилині Костянтин Сирота опинившись перед голкіпером з м'ячем технічно прибрав опонента і забив у порожні ворота, а вже через дві хвилини Сергій Гриценко виграв випередження у Чурілова і знову ж-таки опинився перед порожніми воротами, куди й спрямував м'яч — 1:4.

dsc-0495.jpg

Апогеєм всього стала червона картка Олександру Коломійцю, який на нервах стрибнув ззаду прямими ногами в суперника.

dsc-0460.jpg

dsc-0450.jpg

dsc-0467.jpg

dsc-0474.jpg

dsc-0489.jpg

dsc-0508.jpg

dsc-0511.jpg

dsc-0530.jpg

dsc-0546.jpg

video.png

У підсумку — перемога “Олімпії”. Савинці святкують і радіють. Кращими гравцями матчу було визначенко Руслана Левигу та Сергія Гриценка. 

Види спорту:

Футбольні турніри: