Чемпіонат Полтави: «Зоря-Ворскла» з пенальті і купою нереалізованих моментів перемогла «Атаку-Автотранс» (відео)

«Ветерани» продовжують боротися за чемпіонство

25 жовтня у Полтаві на стадіоні «Динамо» відбувся матч 18-го туру чемпіонату Полтави з футболу між чинним чемпіоном міста — командою «Зоря-Ворскла» — та володарем срібних нагород «Атакою-Автотранс». У минулій першості ці команди практично не мали конкуренції і боролися за титул вдвох, цього ж року на титул претендують ще два колективи, тож перемога у цьому матчі нікому нічого не гарантувала. А от поразка навпаки могла стати фатальною. Для команди Юрія Мармача програти «Атаці», означало б відпустити у відрив «Леваду» і піддати серйозному ризику свої і без того ненадійні чемпіонські амбіції. «Атака» ж після того як неочікувано програла «Подолу» взагалі не мала права втрачати очки, адже навіть стовідсоткові показники у наступних турах не гарантуватимуть команді місця під сонцем. Додавали труднощів команді Валентина Горбаньова і кадрові втрати. На матч проти ветеранів з різних причин не вийшли Прядко, Шмиголь, Пустовіт та Корнієнко. В той час як суперники були у повній бойовій готовності. Можливо саме відсутністю лідерів «Атаки» можна пояснити і той факт, що матч пройшов без сутичок та конфліктів. Адже деякі футболісти в «Атаці» полюбляли поговорити з арбітрами. Щоправда цього разу і особливих приводів для цього не було.

«Зоря-Ворскла» — «Атака-Автотранс» 3:2

«Зоря-Ворскла»: Капустян, Швей, Таран (Ільчиш, 47), Олефір, Городчанін, Місяйло, Манасян, Ротань, Романчук, Мелащенко (Гребінюк, 69), Шарій

Головний тренер: Юрій Мармач

«Атака-Автотранс»: Сухно, Швидкий (Лисяк, 28), Черняк, Стрельченко, Горбатович, Кальченко, Мілько, Коба, Воронкін, Куімов, Карась.

Головний тренер: Валентин Горбаньов

Голи: Романчук (6), Шарій (33, 75) — Швидкий (20), Кальченко (49)

Не зважаючи на кадрову ослабленість «Атака-Автотранс2 не збиралася відсиджуватися в обороні і вийшла на поле забивати і перемагати. Таким чином команди обопільно почали шукати шляхи до воріт одна одної і як наслідок — розкриватися. Так на 6-й хвилині оборонці «Атаки» дозволили Андрієві Місялу обігратися з партнером на правому фланзі і подати до штрафного майданчика. М’яч опинився на нозі у Романчука, який холоднокровно пробив Ігоря Сухна — 1:0. Ветерани одразу позначили свої претензії.

З відповіддю «Атака не забарилася. Тепер вже провалилася оборона ветеранів, залишивши молодого воротаря наодинці з двома гравцями суперника. Кіпера на виході впевнено переграв Артем Швидкий — 1:1.

video.png

Варто зазначити, що Артем зазнав ушкодження і на 28-й хвилині його замінив Лисяк. Після того як рахунок став рівним команди побігли забивати ще і встигли постукати одна одну по штангах. Проте на 33-й хвилині „Зоря-Ворскла“ знову вийшла вперед. Оборона „Атаки“ не змогла винести м’яч зі свого штрафного майданчика. В результаті круглого підхопили ветерани і повернули точнісінько на Івана Шарія, який був так близько до воріт, що йому було небхідно просто підставити ногу, що Іван Григорович і зроби — 2:1. На перерву — з перевагою „Зорі-Ворскли“.

video.png

У другому таймі „Атака“ дуже швидко зрівняла рахунок. На 49-й хвилині удар Кальченка видався надскладним для голкіпера — 2:2. Все тільки починається.

video.png

І дійсно почалися веселощі. „Зоря-Ворскла“ після пропущеного голу кілька хвилин витримала натиск „Атаки“, після чого захопила ініціативу і більше не віддавала. Щоправда забити ветеранам ніяк не вдавалося. Іван Шарій та Олександр Мелащенко взагалі, таке враження, влаштували міні-турнір хто розтринькає більше моментів. Іноді до них долучався Іван Романчук. Проте не зважаючи на те, що воротар „Атаки“ Ігор Сухно вкотре в чемпіонаті увімкнув „режим Ноєра“ і небезпечно далеко покидав ворота — ветерани не забивали. То пробивали катастрофічно невлучно, то Сухно доводив, що «режим Ноєра» в нього працює не лише на виходах. Глядачам ці нереалізовані моменти і як наслідок суперечки між футболістами сподобалися. Кожна втрачена нагода супроводжувалася жартами і дружнім реготом. Як наслідок до 75-ї хвилини «Зоря-Ворскла» забила лише двічі з офсайду. Як часто буває, долю матчу визначив пенальті. У штрафному майданчику «Атаки» знесли Романчука. Заведена публіка жартома вигукувала «не давайте бити Шарію», проте з «точки Іван Григорович не схибив — 3:2.

video.png

Після цього голу «ветерани» дещо заспокоїлися, і почали щільніше грати в обороні, переживаючи про те щоб не пропустити. Натомість вибігаючи в контратаки відверто хитрували, падаючи, з проханнями про пенальті. Арбітр не показував карток за симуляцію, але й на акторську гру не повівся. У підсумку маємо нелегку перемогу «Зорі-Ворскли» над знекровленою «Атакою».

Команда І В Н П М О
1 «Зоря-Ворскла» 16 13 0 3 57-22 39
2 «Палвіс Сан Сіті» 16 12 1 3 48-19 37
3 «Левада» 15 12 0 3 52-15 36
4 «Атака-Автотранс» 17 11 1 5 68-37 34
5 «Будівельник» 12 5 3 4 28-21 18
6 «Атлетик» 15 5 2 8 29-39 17
7 «Інваспорт» 17 4 3 10 34-38 15
8 «Подол» 16 4 2 10 20-34 14
9 «Динамо» 15 3 0 12 26-43 9
10 «Мрія» 13 1 0 12 7-74 3
11 ДЮФШ «Ворскла» 0 0 0 0 0-0 0

Сьогодні в рамках чемпіонату Полтави на стадіоні «Динамо» зіграють «Будівельник» і «Левада». Початок о 15:45.

Види спорту:

Футбольні турніри: