«Ворскла» змусила «Шахтар» пропустити, проте програла

На гол Артема Громова «гірники» відповіли трьома

Сьогодні у Львові в рамках 17-го туру ліги «Парі-Матч» донецький «Шахтар» на номінально своєму полі приймав полтавську «Ворсклу». Після нищівної поразки у недавній кубковій грі Василь Сачко разом з гравцями запевняли журналістів і вболівальників, що у Львові буде зовсім інша гра. Тож головним запитанням було чи дотримають «ворскляни» свого слова. Гра в Кубку розглядалася як перевірка на готовність до весни, але при 0:4 вдома з вилученням і швидким голом про підсумки зимових зборів говорити важко. Тут одне з двох, або насправді команда готова і просто «перегоріла» перед відповідальним матчем у якому все пішло шкреберть. Або ж футболісти дійсно не готові грати проти серйозних суперників і радуватимуть перемогами виключно у матчах з аутсайдерами. Таких ігор у нинішній лізі «Парі-Матч» достатньо для того, щоб зазирнути до Єврокубків. Якщо правильним є перший варіант, то сьогоднішній матч у Львові — чудовий шанс це продемонструвати, якщо ж другий — можна лише поспівчувати полтавським вболівальникам, на яких очікує ілюзія успіху, а потім гучне падіння з небес на землю у вигляді чергової «Жиліни». Хтось очікував цієї гри з надією, хто вже без неї, але зрештою все залежало тільки від футболістів.

«Шахтар» — «Ворскла» 3:1

«Шахтар»: П’ятов, Срна (к) , Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко (Едуардо, 46), Малишев, Коваленко, Тайсон, Марлос (Велінгтон, 69), Феррейра (Бернард, 75)

Головний тренер: Мірча Луческу

«Ворскла»: Ткаченко, Сімінін, Даллку (к), Дитятьєв, Пердута, Скляр (Довгий, 54), Ткачук, Громов, Хльобас (Сапай, 89), Ребенок, Коломоєць (Бараннік, 87)

Головний тренер: Василь Сачко

Голи: Срна (9), Тайсон (49), Едуардо (85) — Громов (36)

video.png

Щодо стартового складу то у господарів він мало відрізнявся від кубкового матчу. Лише у центрі захисту вийшла зв’язка Кривцов — Ракицький, замість Кучера і Ордеця. У «Ворскли» ж в запасі залишилися Володимир Чеснаков і Младен Бартуловіч, натомість у старті вийшли Артем Громов та Дмитро Хльобас. Дмитро вийшов на позицію «під нападником» допомагати Юрію Коломойцю. Попри прогнози експертів, на лавці розпочав цей матч Олексій Довгий а в опорній зоні зіграла зв’язка Скляр — Ткачук. Ну а на пост № 1 прогнозовано заступив Олександр Ткаченко. В нього з «Шахтарем» особливі спогади, саме у грі проти «гірників» Олександр дебютував у лізі «Парі-Матч». Воротар тоді провів чудовий матч, а команди зіграли 2:2.

На стартових хвилинах «Ворскла» виглядала не гірше ніж суперник. Впадало у вічі розташування гравців атаки. Артем Громов і Павло Ребенок одночасно тяжіли до правого флангу, натомість на лівому орудував Дмитро Хльобас. Взагалі Громов і Коломоєць мобільно переміщалися на полі і в деяких епізодах взаємодіяли як чиста пара форвардів. Cаме «Ворскла» завдала першого акцентованого удару по воротах, на 6-й хвилині здалеку пробивав Павло Ребенок. З цим пострілом легко впорався Андрій П’ятов. Проте вже на 9-й хвилині вболівальники «Ворскли» схопилися за голову. Команда Василя Сачка знову пропустила необов’язковий швидкий гол. Тайсон під час атаки впав на краю штрафного майданчика «Ворскли» у боротьбі зі Скляром. На повторі важко розгледіти фол в тому епізоді, проте арбітр розцінив його інакше і призначив штрафний. Удар Даріо Срни був вище всяких похвал — 1:0.

Здавалося б швидкий гол, та ще й з сумнівного стандарту, знову морально розчавить «ворсклян», але цього не сталося. На 15-й та 17-й хвилинах Хльобас та Коломоєць змусили «гірників понервувати, проте їх удари не досягали цілі. Варто відзначити активність Хльобаса, який демонстрував непогану техніку і сміливо йшов у боротьбу, хоча й дещо зловживав індивідуалізмом.

А на 36-й хвилині рахунок став рівним. Коломоєць і Громов втекли у швидку контратаку, яка закінчилася асистом першого і голом другого — 1:1. «Шахтар» пропускає перший гол цієї весни.

Другий тайм розпочався так само, як і перший. Спочатку обопільні спроби атак, потім стандарт і швидкий гол «Шахтаря». Даріо Срна подав кутовий, Едуардо продовжив далі, а там Тайсон головою пробив Ткаченка — 1:2. Наша пісня гарна й нова, починаймо її знову. «Ворскла» намагалася контратакувати і загрожувати воротам П’ятова, проте удари Хльобаса та Ребенка летіли вище воріт. На 54-й хвилині на полі з’явився Олексій Довгий, який змінив Скляра. Натомість на полі розчинився Артем Громов. На 85-й хвилині «Шахтар» зняв всі питання стосовно переможця цього матчу. Швидка контратака «гірників», яку розігнав Тайсон закінчилася прострілом і точним замиканням від бразильського хорвата Едуардо — 3:1.

З такими цифрами на табло футболістів застиг фінальний свисток Юрія Можаровського, що сповістив про чергову поразку «Ворскли» і про те, що її колишній капітан з 80-х Сергій Лукаш єдиний з експертів точно вгадав рахунок цього поєдинку. Все ж таки пацієнт скоріше живий, аніж мертвий.

Види спорту:

Футбольні турніри: