ПФЛ і ФФУ обіцяють розібратися у потенційному договірняку з участю ФК «Полтава»

Компетентні органи запевнили нас, що перевірять матч на предмет порушення закону та правил чесної гри

Нещодавно ФК «Полтава» в рамках 30-го туру першої ліги приймав на своєму полі «Черкаський Дніпро». Цей матч запам’ятався не лише бійкою біля трибун і директором полтавського клубу, який розмахував пістолетом, а й підозрілою грою з ознаками «договірняка». В Україні з листопада діє закон, який передбачає кримінальну відповідальність за подібні речі. Цей закон ще жодного разу не використовували, тож зараз у відповідних органів з’явилася чудова можливість попрактикуватися у його виконанні. Адже навіть якщо матч ФК «Полтава» — «Черкаський Дніпро» і не був договірним, на перевірку він точно заслуговує.

Після своєї публікації щодо цієї гри ми вирішили довідатися, чи була якась реакція у компетентних органів і чи збирається хтось перевіряти матч на предмет правопорушень. Серед полтавських діячів, які формально могли б дати поштовх розслідуванню, ніхто не вправі самостійно його ініціювати. Голова Управління сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА Олександр Буцький пообіцяв при нагоді поговорити про цей матч з одним із заступників президента ФФУ Андрія Павелка і повідомити нас про результати бесіди.

Інший футбольний чиновник — голова Федерації футболу Полтавської області Олександр Кудацький сказав, що не має достатніх повноважень для ініціації розслідування і що цим займається Комітет з питань етики та чесної гри. Формально вплинути на те, щоб матч було прискіпливо перевірено, а у разі потреби покарано винних можуть лише дві структури — ПФЛ і вищезгаданий Комітет з етики та чесної гри. Ми зв’язалися з обома організаціями і нас запевнили, що питання буде вирішено. В чому підозрілість цього поєдинку, читайте тут.

Євген Мороз, начальник відділу організації і проведення змагань ПФЛ: «Звісно, ми не можемо закривати очі на подібні епізоди, на дивну статистику ударів і поведінку гравців. Цей матч розгляне Комітет з питань етики та чесної гри. Наше завдання — надати в Комітет необхідні відомості, що ми зробимо найближчим часом.»

Щоб пришвидшити процес і допомогти ПФЛ, ми самі зв’язалися з Комітетом. З нами спілкувався його член та секретар Валентин Чехович. Валентин Станіславович запевнив нас, що за даним фактом буде проведено перевірку.

— Наразі жодної інформації чи сигналу стосовно підозрілості цього матчу не надходило, але якщо така інформація з’явиться ми звісно ж відреагуємо. Надати її може будь-хто, хоч УЄФА, хоч ЗМІ, - сказав посадовець.

Тож ми ознайомили Комітет з нашою публікацією стосовно матчу ФК «Полтава» — Черкаський Дніпро«, у якій обгрунтували свої підозри стосовно порушення командами спортивних принципів, а також на прохання Валентина Чеховича надали Комітету повний відеозапис матчу ФК «Полтава» — «Черкаський Дніпро» для аналізу. До слова, він, як і багато інших матчів є у вільному доступі в інтернеті. Тепер чекаємо на реакцію. А поки що інтрига «чи запрацює закон Павелка?» залишається відкритою. Ще більше цікавості додає той факт, що одним з учасників цієї інтриги є один з найближчих колег Андрія Павелка, віце-президент ФФУ Володимир Лашкул, який за сумісництвом є президентом «Черкаського Дніпра».

wifes.jpg

P. S. А тим часом офіційний сайт ПФЛ висунув оригінальну версію, що перемогти команді з Черкас допомогли.. дружини футболістів, які приїхали на матч до Полтави. У ПФЛ таку публікацію це пояснили прагненням «нести позитив». Напевно футболісти ФК «Полтава» задивилися на черкаських красунь і саме через це забули хоч раз вдарити по воротах:).

Види спорту:

Футбольні турніри: