Анатолій Новописьменний на ЧС з класичного пауерліфтингу за крок до «золота» став четвертим

Анатолій Новописьменний

Полтавець встановив Континентальний рекорд, але залишився без медалей

У Місньку триває Чемпіонат Світу з класичного пауерліфтингу. Сьогодні у змаганнях виступав останній з трьох полтавців на турнірі — Анатолій Новописьменний. 20-річний спортсмен заявився в категорію «Open», де виступають чоловіки різного віку. У ваговій категорії до 93 кг Анатолій був наймолодшим. Найстарший — 57-річний американець Девід Рікс.

Анатолій розпочав невдало. На першу спробу у присіданнях він замовив 280 кг і неправильно присів. Двоє суддів з трьох не зарахували полтавцю цей підхід. Проте наш земляк вирішив не збавляти обороти і на другу спробу замовив вже 285 кг. Цього разу двоє суддів вже зарахували присід. На третій спробі Анатолій вирішив піти на світовий юніорський рекорд. Він замовив 305 кг і чисто присів з цією вагою. Цього разу всі три суддівські відмітки були білими, що означало, що присід зараховано. Таким чином після присідань полтавець йшов на третьому місці з вагою 305 кг. По 310 кг взяли у присіді чех Якуб Седлачек та казах Єрлан Смагулов.

novop1.jpg

У жиму лежачи Анатолій замовляв меншу вагу ніж більшість претендентів на нагороди. Наш земляк взяв 180 кг на першій спробі, 190 кг на другій і 195 кг  на третій. Для порівняння лідер Якуб Седлачек витиснув 225 кг. За сумою двох вправ Анатолій набрав 500 кг і опустився на четверту позицію. У чеха Седлачека було 535 кг, на друге місце вирвався американець Л. С. МакКлейн з 512,5 кг, на третє опустився Єрлан Смагулов з результатом 507,5 кг. Все Попереду станова тяга.

novop2.jpg

У становій тязі не на жарт розігралися пристрасті. Конкуренти Анатолія Єрлан Смагулов та чех Якуб Седлачек не впоралися зі своєю вагою. У підсумку чех у становій тязі набрав 285 кг, а казах — 315. Анатолій же вже на першу спробу замовив собі 300 кг і впорався з вагою. З другої спроби наш земляк взяв 320 кг. На третю полтавець замовив собі 340 кг. Більше не було ні в кого. Після осічок конкурентів Анатолієві вистачило б ваги 322,5 кг для того щоб стати другим. Проте полтавець виявився фаталістом і перезамовив собі 330 кг. Для того щоб поїхати додому чемпіоном Анатолієві не вистачило зовсім трохи. На жаль встати і випрямити спину, як того вимагають правила Анатолій не зміг.

novop3.jpg

Таким чином Анатолій Новописьменний з сумою 820 кг і Континентальним рекордом серед юніорів посідає четверте місце на Чемпіонаті Світу з класичного пауерліфтингу. Чемпіоном же у цій ваговій категорії став усміхнений американець Л. С. МакКлейн, який після помилок чеха, казаха та Анатолія з сумою 827,5 кг опинився на першому місці. 

tabl.jpg

Нагадаємо, що на цьому Чемпіонаті Світу Полтава вже має двох медалісток. Наталя Іванькова стала чемпіонкою в категорії «Masters I» (до 52 кг), а серед юніорок (43 кг) «бронзу» завоювала Дарія Бражник.

Види спорту:

Футбольні турніри: