Четверо каратистів з Полтавщини завоювали медалі на Чемпіонаті Європи

В активі наших земляків два «золота» і два «срібла»

Днями у польському місці Кельце відбувся Чемпіонат Європи з карате (WKO). У складі збірної України у змаганнях взяли участь спортсмени з Полтавщини. Четверо наших земляків завоювали на чемпіонаті медалі — два «срібла» та два «золота».

Полтавець Сергій Швед став другим у ваговій категорії 75 кг. Сергій переміг поляка Адріана Взорека та угорця Атіллу Фекете, а у фіналі поступився Ноелю Ніколову з Болгарії.

Також «срібло» на рахунку кадета Антона Хуторненка (вагова категорія до 50 кг) з Лохвиці. Антон виграв у болгарина Пламена Стоянова і поляка Себастьяна Янковскі. Але у фіналі наш земляк поступився литовцю Едвардасу Петраускасу.

Чемпіоном серед кадетів (вагова категорія 70 кг) став лохвиччанин Денис Герасимук. Він залишив за бортом турніру поляка Якуба Кішевскі, Юліуса Шимкунаса та німця Еміра Сабануча. У фіналі наш земляк переміг угорця Мілана Мочо.

«Золото» у чоловічій ваговій категорії +85 кг став Анатолій Журавель з Лохвиці. Анатолій виграв чотири поєдинки. На шляху до фіналу він здолав азербайджанця Руфата Бабаєва, угорця Річарда Лізака та литовця Петраса Лудзіоніса. У фіналі Анатолій переміг угорця Андраса Давіда.

Спортсменів до змагань готували Володимир Прядка (Лохвиця) та Микола Богодистий (Полтава).

Види спорту:

Футбольні турніри: