Вони виховали Фігу і Роналду: представляємо суперника «Ворскли» — «Спортінг»

Португальці стануть першим закордонним клубом, який цього сезону завітає до Полтави

Продовжуємо представляти суперників полтавської «Ворскли» у груповому раунді Ліги Європи. Вчора ми розповіли чим сьогодні живе агдамський «Карабах», сьогодні ж поговоримо про більш титулованих і відомих опонентів — лісабонський «Спортінг». Перш за все цей клуб відомий своєю школою, проте і без неї у «Спортінга» є до чого придивитися.

Трішки про історію

«Спортінг» — один з найстаріших і найтитулованіших клубів Португалії. Офіційна дата заснування клубу — 1 липня 1906 року. За 112 років існування «Спортінг» встиг 18 раз завоювати звання чемпіона Португалії, 20 раз виграти Кубок Португалії з футболу, вісім раз завойовував Суперкубок Португалії і Кубок португальської ліги. В сезоні 1964/1964 «Спортінг» став володарем Кубка УЄФА. В сезоні 2004/2005 «Спортінг» грав у фіналі Кубка УЄФА, де поступився московському «ЦСКА». Словом, до нас приїде клуб з потужною історією і традиціями.

Окремо, звісно, слід згадати і про школу лісабонців. З академії «Спортінга» вийшли такі футболісти як Кріштіану Роналду, Мігель Велозу, Жоао Моутінью. Легендарний Луіш Фігу також засяяв саму у «Спортінгу». Звідси ж вийшов півзахисник Нані, який і нині виступає за лісабонців.

Склад

Зараз «Спортінг» переживає не найкращий період в історії, адже команда залишилася без Ліги Чемпіонів. Проте і тепер у складі команди є справжні зірки, які ведуть її вперед. В першу чергу йдеться звісно про Нані — відомого по виступах за «Манчестер Юнайтед» Алекса Фергюсона, «Валенсію» та збірну Португалії. Вихованець клубу зараз, погравши в Англії, Іспанії та Італії, повернувся у рідну команду і зараз допомагає їй.

Нані

Також у складі португальців варто виділити опорника Стефано Стураро, який не так давно грав у «Ювентусі».

Стефано Стураро

Цікаво, що при наявності Нані та Стурару однією з головних зірок команди зараз є голандський нападник Бас Дост. Він має досвід виступів у Бундеслізі у складі «Вольфсбурга».

Бас Дост

Очолює команду португальський наставник Жозе Пезейру, який до «Спортнгга» встиг попрацювати з «Брагою» і «Порту», а також з «Гімараешем». З «Брагою», щоправда, пропрацював лише половину сезону.

Жозе Пезейру

Поточний сезон

«Спортінг», так само як і «Ворскла» стартує у Лізі Європи одразу з групового раунду. У поточному сезоні португальські «зелено-білі» провели п’ять матчів — чотири у Португальській Вищій лізі і один у Кубку Португалії. Чотири з п’яти поєдинків «Спортінг» виграв, і лише з «Бенфікою» зіграв внічию.

«Морейненсе» — «Спортінг» 1:3

Голи: Гері — Бруну Фернандеш, Дост (двічі)

«Спортінг» — «Віторія Сетубал» 2:1

Голи: Нані (двічі) — Зекуінья

«Бенфіка» — «Спортінг» 1:1

«Спортінг» (старт): Сален, Джефферсон, Коатес, Анде Пінту, Ристовскі, Акунья, Батталья, Рафінья, Бруну Фернандеш, Нані, Монтеро.

Голи: Жоао Фелікс (86) — Нані (64, пен.)

«Спортінг» — «Фейренсе» 1:0

Гол: Кабрал (88)

«Спортінг» — «Марітіму» 3:1

Голи: Рафінья (26), Бруну Фернандеш (54 пен., 63) — Корреа (61).

У Чемпіонаті Португалії «Спортінг» наразі ділить перше місце з «Бенфікою» і «Брагою», маючи в активі 10 очок після чотирьох турів.

«Ворскла» зіграє зі «Спортінгом» 4 жовтня та 13 грудня. Розклад всіх матчів «Ворскли» у груповому раунді Ліги Європи дивіться тут.

Види спорту:

Футбольні турніри: