Кубок України: «ПЗМС» з труднощами перемогла «Теслу-2» (відео)

Полтавки кваліфікувалися в ¼ фіналу національного кубка

У Полтаві тривають матчі кваліфікаційного раунду Кубка України з футзалу серед жінок. У групі А, полтавська команда «ПЗМС» сьогодні зіграла з другим складом харківської «Тесли», чи пак з «Теслою-2». Полтавки здобули потрібний результат, але їх грою не були задоволені ні тренери, ні вболівальники.

«Тесла-2» — «ПЗМС» 1:3

«Тесла-2»: Кузубова, Шалімова, Сумець, Лісна, Ткаченко, Мугурдінова, Кузіна.

Головний тренер: Аліна Кузіна.

«ПЗМС»: Цикаленко, Шаповал, Тищенко, Завгородня, Барсова, Дударчук, Мочалова, Келеп, Волосина.

Головний тренер: Микола Кудацький.

Голи: Шалімова (22) — Барсова (3), Волосина (20), Дударчук (36).

Початок гри пройшов за полтавським сценарієм. «ПЗМС2 вдався швидкий гол. На третій хвилині Олена Барсова відібрала м’яч у суперниці на чужій половині поля, пройшла кілька метрів і влучно пробила — 0:1.

Здавалося, після голу номінальні господарі попливуть, але ні. Моменти для взяття воріт були у обох команд. Спочатку Вікторія Лісна пробивала з небезпечної позиції, але з її ударом впоралася Олена Цикаленко, а потім фактично впритул пробивала Маргарита Мочалова, але удар самовіддано заблокувала Ірина Кузубова. Під кінець першого тайму полтавки таки вийшли вперед. На 20-й хвилині Євгенія Шаповал класно навісила з власної половини поля на Волосину і Вероніка головою переправила м’яч у ворота — 0:2.

Переможний рахунок та клас суперниць дещо розслабив дівчат у другій половині. На 22-й хвилині «ПЗМС» заробила право на пенальті. Бити взялася Олена Цикаленко і забила. Тільки от біда, Олена пробила, не дочекавшись свистка арбітра. З другої спроби наша футзалістка на жаль влучила у стійку.

Цей момент надихнув «Теслу-2». На 36-й хвилині харків’янки відіграли один м’яч. На 22-й хвилині полтавки обрізалися у центрі поля, Ірина Мугурдінова віддала на Ольгу Шалімову і та зважилася на дальній постріл низом. Олену Цикаленко дезорієнтували і м’яч залетів до воріт — 1:2.

Після цього харків’янки кинулися відіграватися. Кілька разів «ПЗМС» рятувала Олена Цикаленко, також м’яч влучав у стійку. Микола Кудацький гримав на своїх підопічних, адже «Тесла» була близькою до того щоб зрівняти рахунок. Втім, останнє гольове слово було за «ПЗМС». На 36-й хвилині полтавки заробили право на кутовий з правого боку, Яна Келеп віддала під удар на Юлію Дударчук і та влучним дальнім пострілом повернула комфортний рахунок — 1:3.

Після матчу Микола Кудацький розповів, чому гра його підопічних проти нижчого за класом суперника виявилася такою нервовою, і чого чекати від «ПЗМС» у зимову перерву.

У підсумку «ПЗМС» набирає шість очок у своїй групі і з першого місця проходить до ¼ фіналу Кубка України.

Група А

Команда І В Н П М О
1 «ПЗМС» (Полтава) 2 2 0 0 6-2 6
2 “IMS-НУХТ” (Київ) 2 1 0 1 14-5 3
3 «Тесла-2» (Харків) 2 0 0 2 3-16 0

Нагадаємо, що у групі Б команда полтавської ДЮСШ ім. О. Бутовського посіла друге місце і теж вийшла до чвертьфіналу.

Види спорту:

Футбольні турніри: