Фарм-клуб у Другій лізі, Єврокубки та селекція: керівники ВК «Решетилівка» відповіли на запитання журналістів

Олександр Біленький та Сергій Котьман / Фото прес-служби ВК «Решетилівка»

Олександр Біленький та Сергій Котьман розповіли про стан справ у клубі й плани на майбутній сезон

Сьогодні ВК «Решетилівка» урочисто презентував новачків, а також нового головного тренера Сергія Сосніна. Окрім урочистостей відбулася пресконференція під час якої спікери відповіли на запитання журналістів. Основна маса запитань лягла на президента клубу Олександра Біленького та директора Сергія Котьмана. Ми вибрали для вас найцікавіше з цієї пресконференція:

Про домашню арену

Олександр Біленький: «Зараз у Решетилівці триває реконструкція спорткомплексу „Колос“. Там з`являться трибуни для глядачів, і взагалі зала буде відповідатиме всім нормам для проведення матчів. Поки ж, „Решетилівка“ прийматиме домашні матчі у спорткомплексі ПЗМС, де ми провели більшість ігор попереднього сезону»

Про кадрові зміни і селекцію

— Поки що «Решетилівка» у своїй історії лише сходить догори, однак, напередодні старту в Суперлізі ви вирішили змінити тренера. Чому так?

Олександр Біленький: «По-перше, я б хотів подякувати Сергію Побережченку (попередній тренер, прим. авт.) за проведену роботу. В нас не виникало жодних суперечностей стосовно результатів та тренувального процесу. Єдине питання, яке виникало — кадровий потенціал команди на прийдешній період. Підбір гравців — прерогатива тренерського штабу, але до цього часу я не отримав від них жодних пропозицій по комплектації. Ми встановили певні терміни, тренери в них не вклалися. Тому ми з менеджером прийняли таке рішенні й змінили тренера».

Про фарм-клуб у Другій лізі

Сергій Котьман зазначив, що ВК «Решетилівка» створить фарм-клуб, який гратиме у Другій лізі ЧУ з волейболу і там гратимуть юні волейболісти. Ми вирішили запитати, які конкретно.

— Пане Сергію, хто гратиме у цій новоствореній команді у Другій лізі? Це решетилівські юнаки, вихованці полтавської СДЮСШОР№ 2 чи хтось інший?

Сергій Котьман: «І решетилівські хлопці, і вихованці СДЮСШОР№ 2, й інші юні волейболісти. Ми зараз проводимо селекцію на змаганнях «Дитячої ліги». Приміром, вчора ми з тренером були в Харкові й домовлялися з батьками юного таланту з Харкова. Він гратиме за нас. Словом, ми проводимо селекцію по всій Україні.

Про Єврокубки

— Пане Олександре, коли ми з Вами востаннє спілкувалися, Ви говорили, що збираєтеся заявлятися до Єврокубків, а конкретно до Кубку Виклику. Що сталося з цими планами? Чи чекати міжнародних матчів наступного року?

Олександр Біленький: «Епіцентр-Подоляни» в рейтингу були вищі за нас. Президент Федерації волейболу України висловив позицію, що представляти країну має та команда, яка має кращий рейтинг. Ми з розумінням поставилися до такої позиції. Але плани й амбіції нікуди не зникли.

Види спорту:

Футбольні турніри: