Ганна Охота завоювала «срібло» молодіжного чемпіонату світу

В Албені (Болгарія) завершився чемпіонат світу з боксу серед жінок (до 23 років) та юніорок, в якому наша землячка, представниця Полтавщини у складі збірної України Ганна Охота завоювала срібну медаль серед молоді (до 48 кг).

На фінішній прямій турніру Ганна Охота провела два феєричні поєдинки. Спочатку у півфіналі вона впевнено перемогла Алуу Білікібекову (Казахстан). Тут перевага Ганни в усіх чотирьох 2-хвилиних раундах не викликала сумніву. Охота протягом усього бою міцно перебувала у центрі рингу і систематично заганяла своїми ударами суперницю до канатів. У третьому періоді вона відправила суперницю з Казахстану у «висячий нокдаун»: Білікібекова не впала на ринг, а вхопилася за канати, після чого рефері почав відлік рахунку.

Той, хто дивився трансляцію фінального поєдинку в інтернеті, одразу збагнув, що Ганна Охота стала срібною призеркою чемпіонату світу тому, що у вирішальному поєдинку в Болгарії вона билася на ринзі з болгаркою Валентиною Поптолєвою. Якби це був бій в Україні, або на нейтральній території, то переможцем, безумовно, стала б Ганна Охота. У фіналі наша землячка міцно тримала центр рингу і стрімко атакувала свою суперницю. Протягом чотирьох раундів Охота серією своїх ударів з десяток разів притискала болгарку до канатів. Але Поптолєва відповідала на кожен удар своїм ударом. Це був динамічний фінал! І Ганна, і Валентина вийшли на ринг, щоб завдавати ударів. Тому тут не було ніякого позиційного боксу, був лише «ударний» бій — справжня жіноча колотнеча!

За 8 хвилин битви Ганна Охота нанесла майже півсотні ударів своїй суперниці. Представниця Болгарії не мала можливості давати відповідь лише тоді, коли Ганна Охота притискала її до канатів рингу. Після гонгу, що озвучив закінчення фінального поєдинку, і Ганна Охота, і Валентина Поптолєва — обидві підняли руки, святкуючи свою перемогу. Наша землячка була набагато активніша в атаці, вона нанесла більше влучних ударів, вона, врешті, «гнала» суперницю по рингу у потрібних для себе напрямках. Але цього, звісно, виявилося замало, щоб перемогти болгарку в Болгарії. Тож за рішенням суддів чемпіонкою світу серед жінок було визнано Поптолєву, а Ганна Охота сала срібною призеркою.

За підсумками чемпіонату світу в Албені серед молоді і юніорок збірна України завоювала 8 медалей. Чемпіонкою світу стала Ангеліна Бондаренко (юніори), срібними призерками — Ганна Охота та Ірина Винник, бронзовими: Вероніка Шакшуй, Ірина Руских, Вікторія Вірт, Іванна Лутчак, Юлія Евграфова.

Види спорту:

Футбольні турніри: