ХК «Кременчук» взяв переконливий реванш у київських «генералів»

У другому матчі восьмого туру кременчужанам таки вдалося обіграти «Дженералз»

17 листопада у Кременчуці відбувся другий матч восьмого туру чемпіонату України з хокею між ХК «Кременчук» та київською командою «Дженералз». Перший матч між цими командами закінчився переконливою перемогою «генералів», тож сьогодні ХК «Кременчук» жадав взяти реванш за вчорашній матч. Це ще більше підігрівало градус і без того цікавого протистояння, адже на льоду зустрічалися команди, що посідають першу і другу позиції в турнірній таблиці.

ХК «Кременчук» — «Дженералз» 6:1 (2:1; 1:0; 3;0)

ХК «Кременчук»: Шевчук, Качмар, Луговий, Жовнір, Варивода, Дегтрьов Микулко, Костюк, Романенко, Гриценко, Акімов, Сірченко, Петранговский, Янишевський, Підгурський, Лисак, Карпенко, Чернишенко

«Дженералз»: Захарченко (Селіверстов, 42:20), Шпак, Афанасьєв, Боєвих, Ісаєнко, Савченко, А. Дворнік, Шаманський, Кіча, І. Дворнік, Коляда, Побєдоносцев, Секірко, Мельников, Караульщук, Татаренко, Гніденко, Слюсар, Алексюк, Толкунов,

Голи у цьому матчі забивали:

1:0 — Романенко (8:16)

2:0 — Коренчук (16:25 менш.)

2:1 — Побєдоносцев (17:39 більш. 5Х3)

3:1 — Романенко (27:51)

4:1 — Романенко (42:20)

5:1 — Чернишенко (45:02)

6:1 — Лисак (17:19)

Судячи з першого періоду цієї зустрічі кременчужани таки зробили висновки з попереднього матчу. Можна навіть сказати, що «генерали» їх дечому навчили. Адже тепер команда Дмитра Підгурського вже більш обережно діяла в обороні, натомість в атаці була більш наполегливою. Тепер більшість атак від ХК «Кременчук» закінчувалися кидками, і у генералів було менше свободи. Такий сценарій призвів до того, що капітан Володимир Романенко на 9-й хвилині відкрив рахунок. Далі гра пішла в цьому ж ключі. Кременчужани впершому матчі жодного разу не змогли реалізувати більшість, а цього разу забили навіть у меншості. Чудова шайба на рахунку Коренчука. Що стосується суперників, то вони свою більшість таки реалізували. Наприкінці періода, кременчужани опинилися втрьох проти київської п’ятірки. Так столичні гості зусиллями Побєдоносцева відквитали одну шайбу. На перерву команди пішли за рахунку 2:1.

Другий період вийшов дещо неоднозначним. «Дженералз» явно були незадоволені перебігом подій на льоду, але втілили своє невдоволення не у хорошу гру, а у претензії і провокації. Наприклад у одному з епізодів киянин Андрій Татаренко спочатку спровокував на конфлікт Юрія Петранговського, а коли суперечку начебто було вичерпано і Юрій опустів руки, суперник тишком під’їхав і вдарив нашого хокеїста по обличчю. «Такий хокей нам не потрібен» — подумали арбітри і видалили провокатора до кінця поєдинку. Пізніше кременчужани відповідли гостям закинутою шайбою. Сталося диво, і наша команда все ж реалізувала більшість. Володимир Романенко класним кидком з синьої лінії змусив вчорашнього героя «генералів» Едуарда Захарченка втретє пропустити. У грі був період, коли гості все ж перемістили гру у зону кременчужан, проте Михайло Шевчук шайбу у ворота все ж не пустив. Як підсумок — 3:1 і захоплива кінцівка попереду.

Останній період розпочався з двох прекрасних кидків від кременчужан. Спочатку Романенко забив третю шайбу з синьої лінії, а через пару хвилин Чернишенко зробив рахунок 6:1. Це змусило киян замінити воротаря. Напевно Едуард Захарченко забагато сил віддав у першому матчі і сьогодні просто «поплив». «Генерали» грати у «брудному» стилі, демоструючи, що генеральська у них лише емблема. Гості постійно провокували конфлікти і взагалі поводилися неспортивно. Чого вартий лише «тихий» удар Караульщука ключкою в пах нашому хокеїсту. Арбітри звісно ж оцінили цей вчинок і видали гравцеві «Дженералз» квиток до роздягальні. Натомість кременчужани довершили справу чудовою шайбою від Артура Лисака, яка і встановила остаточний рахунок — 6:1.

Команда І В П Очки
1 «Дженералз» 16 13 2 40
2 «Кременчук» 16 13 3 39
3 «Донбас» 14 11 2 35
4 «Витязь» 14 7 6 23
5 «Білий Барс» 14 6 7 19
6 «Рапід» 14 3 11 9
7 «Компаньйон» 14 1 11 6
8 «Юність» 14 0 12 3

Яскрава перемога кременчужан, хоч і не приносить команді лідерства в національному чемпіонаті, проте забезпечує їм психологічний комфорт. Це дуже важливо, адже вже 20-го листопада ХК «Кременчук» стартує у півфіналі Континентального кубка, матчем проти «Шахтаря» з Солігорська (Білорусь).

Види спорту:

Футбольні турніри: