Олександр Мамай пообіцяв взяти ДЮСШ «Молодь» на баланс міста

Олександр Мамай

Головна полтавська кузня футбольних талантів та ще кілька спортивних шкіл міста будуть фінансуватися з міського бюджету

Сьогодні у Полтавській міській раді Олександр Мамай та начальник Управління освіти міськвиконкому Наталя Дорохова зустрілися з директорами полтавських шкіл та головами батьківських комітетів. Олександр Мамай проінформував освітян та батьків про те скільки коштів буде виділено на оздоровлення дітей, шкільне харчування тощо. Торкнувся міський голова і спортивних шкіл міста:

— Ви пам’ятаєте, що у нас є ФСТ «Україна», чиї спортивні школи фінансувалися на базі соцстраху. Це і футбольні школи, і база «Авангард», і «Юність», і інші. Наразі кошти на фінансування цих закладів у бюджеті не закладені. До мене прийшли всі тренери з цих шкіл і попросили взяти їх на баланс, адже вони сьогодні залишилися без коштів. Ми будемо їх забирати до себе, адже там займаються більш як півтори тисячі полтавських дітей.

Нагадаємо, що до ФСТ «Україна» належить і проблемна ДЮСШ «Молодь», яка з нового року залишилася без фінансування. Відомий тренер «Молоді» Сергій Ходирєв підтвердив, що був на прийомі у міського голови. Рішення про прийняття школи на баланс міста мають прийняти на наступній сесії міськради, яка запланована на 16-те лютого.

Також у Полтаві планують створити нову спортивну школу «Веслувальник» і три додаткові секції з пауерліфтингу, шахів та шашок і черлідингу.

Види спорту:

Футбольні турніри: