Комітет з питань етики та чесної гри: «У нас недостатньо підстав вважати матч ФК «Полтава» — «Черкаський Дніпро» договірним

Нуль ударів по воротах і дивна поведінка футболістів не викликають підозр у ФФУ

Після скандального матчу ФК «Полтава» — «Черкаський Дніпро», яким закінчився футбольний сезон для полтавських уболівальників і містив ознаки договірного, ми звернулися до Комітету з питань етики та чесної гри і надали наш матеріал стосовно цього поєдинку, а також повне відео матчу. З нами спілкувався працівник Комітету Валентин Чехович, який пообіцяв ознайомитися з усіма матеріалами і при необхідності вжити заходів.

Ми надали в Комітет статистику матчу згідно з якою гравці ФК «Полтава» за увесь матч не нанесли жодного удару по воротах (не у площину, а саме по воротах). Також додали відео пропущених полтавцями голів, де видно, що команда Анатолія Безсмертного сприйняла пропущені м’ячі без жодних емоцій.

Валентин Чехович вивчив всі надані матеріали і за його словами навіть порадився з правоохоронцями, проте цих відомостей замало, щоб перевіряти матч на предмет «договірняка».

— Я спілкувався з поліцією, але наразі даних для того щоб вважати цей матч договірним і звинувачувати команди у порушенні принципів чесної гри недостатньо. Ми вивчили вашу інформацію, а також дослідження інших журналістів, які займалися кількома матчами «Черкаського Дніпра». Наразі практично неможливо довести договірний характер матчу. Проте ми візьмемо всю цю інформацією «на олівець» і у подальшому пильно слідкуватимемо за цими командами. Будемо раді будь-якій додатковій інформації.

Таким чином, можна зробити висновок, що якщо команди захочуть зіграти договірний поєдинок, але при цьому на кону стоятимуть очки та турнірні завдання, а не гроші з тоталізатора, то команди зможуть це вчинити, не боячись понести кримінальну відповідальність. При цьому одній з команд навіть можна не імітувати активність.

Види спорту:

Футбольні турніри: