«Ворскла» безглуздо втрачає два очки у матчі з «Зіркою»

Помилка Богдана Шуста призвела до нічиєї

Сьогодні в Полтаві відбувся матч 30-го туру Ліги Парі-Матч між полтавською «Ворсклою» та кропивницькою «Зіркою». Кропивниччани у поточному сезоні стали для «Ворскли» неприступним муром. У трьох матчах чемпіонату «Ворскла» не забила «Зірці» жодного голу. Два матчі у Кропивницькому полтавська команда програла, а домашній поєдинок закінчився нульовою нічиєю. Сьогодні «Ворскла» після двох поспіль перемог спробувала продовжити цю серію, і заодно перервати іншу — безгольову у матчах з «Зіркою».

«Ворскла» — «Зірка» 1:1

«Ворскла»: Шуст, Ребенок, Чижов, Даллку, Сапай, Чеснаков, Ткачук (Загорулько, 77), Мякушко (Саків, 79), Шарпар, Одарюк (Кунєв, 68), Хльобас.

Головний тренер: Василь Сачко.

«Зірка»: Паст, Перейра, Кучеренко, Фатєєв, Полегенько (Щедрий, 59), Загальський, Дришлюк (Акименко, 70), Драченко, Збунь (Попов, 84), Есеола, Сітало.

Головний тренер: Роман Монарьов.

Голи: Хльобас (30) — Загальський (74).

Василь Сачко на цей матч виставив пару центральних захисників Даллку — Чижов. На флангах оборони вийшли Павло Ребенок і Вадим Сапай. Володимир Чеснаков, який в останніх матчах грав захисника повернувся в опорну зону, де склав компанію Андрієві Ткачуку. На флангах звично курсували Сергій Мякушко і Володимир Одарюк, а на вістрі атаки вийшов Дмитро Хльобас, якому з глибини допомагав В`ячеслав Шарпар.

Перші хвилини матчу пройшли без ударів по воротах. Команди по черзі володіли м`ячем. «Ворскла» тримала його більше і намагалася комбінувати, проте суперники читали всі задуми ворсклян. Перший удар по воротах стався на 14-й хвилині Хльобас прострелював зліва, але захисники вибили м`яч на кутовий. Після розіграшу пробивав Ардін Даллку, але не влучив у ворота. «Зірка» змогла відповісти лише на 22-й хвилині. Сітало вийшов на побачення з Шустом, але з гострого кута не влучив у порожні ворота.

«Ворскла» контролювала гру, проте ніяк не могла забити. На 30-й хвилині Дмитро Хльобас отримав м`яч на лівому фланзі, змістився до центру і зважився на удар з-за меж штрафного майданчика. М`яч зачепив поперечку і влетів у ворота — 1:0. Прекрасний гол.

video.png

Після забитого м`яча «Ворскла» ще мала мала кілька нагод, але не влучала у рамку. Зокрема небезпечно пробивав Шарпар. У «Зірки» ж небезпечно прострілював Збунь, але простріл вийшов неточним. Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги «Ворскли». Що ж принаймні забити «Зірці» полтавцям вдалося.

Другий тайм «Ворскла» теж розпочала з атак. На фланзі активно розганяв атаки Павло Ребенок. Проте забити ворсклянам не вдавалося. За що «Зірка» й і покарала. На 74-й хвилині Ігор Загальський зважився на дальній удар. Гравець бив просто у бік воріт, проте там стояв Богдан Шуст, який вчинив щось несуразне, і не зміг спіймати м`яч. Круглий залетів до воріт — 1:1. І сміх, і гріх.

video.png

Після голу стався ще один дивний епізод. Василь Сачко вирішив виконати заміну. Проте виникла плутанина з номерами, і Сергій перш ніж таки замінитися встиг вибігти назад на поле. У складі «Ворскли» стало 12 гравців. Футболісти «Зірки» вимагали справедливого покарання для ворсклян, але суддя вирішив інакше..

Кінцівка матчу пройшла на зустрічних курсах, але вже без голів. Таким чином «Ворскла» зуміла вреші решт забити «Зірці», але при цьому безглуздо втратила два очки.

Види спорту:

Футбольні турніри: