Чемпіонат Полтави: «Бастіон» драматично розгромив «Аргус» але програв (відео)

Травми, голи і технічна поразка — таким був черговий матч міської першості

29 травня у Полтаві на стадіоні «Динамо», в рамках третього туру Чемпіонату Полтави з футболу серед аматорів, зійшлися команди «Бастіон» і «Аргус». Підсилена команда Дмитра Мілька впевнено переграла аутсайдерів, але не перемогла. Причиною тому — порушення регламенту змагань. І йдеться зовсім не скандальних футболістів "«Олімпії», які були заграні за «Атаку-Автотранс», а зараз опинилися в заявці «Бастіона». Втім, про все по-порядку.

«Бастіон» — «Аргус» 4:0 (0:5 тех.)

«Бастіон»: Козаков, Ночовний (Марковець, 46), Папірний, Потапов, Бідуха, Момот, Мілько (Чуй, 78), Словак, Щочка, Тупік (Кваша, 46), Борсало.

Головний тренер: Дмитро Мілько.

«Аргус»: Саєнко, Куницький (Тевіков, 27), Бондаренко, Деріченко, Білан (Буряк, 42), Тесленко, Підлісний, Федькович, О. Хмара, Погорєлов, Гиря.

Головний тренер: Сергій Кузьменко.

Голи: Словак (45+1), Щочка (53 пен., 57), Кваша (79).

«Бастіон» на правах фаворита почав матч активніше і звісно ж першим почав створювати небезпечні моменти. Але ключовий епізод зустрічі створили саме футболісти «Аргуса», на жаль епізод зі знаком «мінус». На 11-й хвилині у боротьбі за верховий м’яч зіткнулися двоє футболістів «Аргуса» (!) Вадим Білан та Олексій Куницький. Футболістам довелося зупиняти кровотечу, і їх попросили не вставати з газону до приїзду швидкої. Матч зупинився хвилин на 20. «Аргус» втратив двох футболістів як на цю гру, так і очевидно, на матчі Чемпіонату області.

video.png

Перший тайм був зіпсований і футболісти обох команд довго приходили до тями після такого потрясіння. Швидше отямився «Бастіон». На першій компенсованій до першого тайму хвилині Роман Словак класним ударом з-за меж штрафного майданчика відкрив рахунок — 1:0. З тим і пішли на перерву.

video.png

У другому таймі «Аргус» виглядав приречено. Футболісти «Бастіона» ж навпаки зібралися і почали діяти ще впевненіше. На 53-й хвилині Володимира Борсала збили у штрафному майданчику «Аргуса». Арбітр матчу Владислав Орендочка призначив пенальті, який впевнено реалізував Олександр Щочка — 2:0.

video.png

На 55-й і без того не надто сильний «Аргус» залишився у меншості. Юрій Бондаренко вирішив розповісти арбітру все що про нього думає, і договорився до вилучення. Катастрофа для команди з Голобородьківського.

video.png

Тут же «Бастіон» забив знову. Олександр Щочка отримав передачу від партнера, обіграв кількох захисників, голкіпера і оформив дубль — 3:0.

video.png

На 79-й хвилині рахунок став вже розгромним. Владислав Саєнко відбив удар впритул від Щочки, але «Бастіон» виграв підбирання і це призвело до вивіреного удару Артура Кваші, з яким голкіпер вже не впорався — 4:0.

video.png

Після матчу, «Аргус» цілком логічно утримався від коментарів. Дмитро Мілько ж у свою чергу подякував мужньому супернику за гру і щиро поспівчував суперникам, які у моторошному епізоді втратили двох виконавців. Прокоментував Дмитро і дії своїх футболістів, і ось тут починається найцікавіше.

video.png

Днями у заявці «Бастіона» з’явилися п’ятеро футболістів «Олімпії» з Савинців, які вже заграні у цьогорічному Чемпіонаті Полтави за «Атаку-Автотранс». Дмитро Мілько запевнив нас, що ці гравці не вийдуть на поле у першому колі. Все логічно, адже це заборонено регламентом. Але у матчі «Бастіон» — «Аргус» у першому таймі за «Бастіон» зіграв Дмитро Тупік, який теж заграний за іншу команду — «Леваду». Дмитро Тупік брав участь у матчах першого і другого турів. Йдеться про ігри «Атлетик» — «Левада» та «Зоря» — «Левада». Таким чином, згідно з регламентом, на «Бастіон» очікує технічна поразка з рахунком 5:0, а на «Аргус» відповідно технічна перемога з тим же рахунком. На момент написання матеріалу відповідне рішення ще не прийняли. Проте, голова Комітету проведення змагань Федерації футболу Полтави Олексій Бортник запевнив нас, що рішення про поразку буде прийняте стовідсотково. За його словами будь-яке інше рішення буде грубим порушенням регламенту змагань. Тому, беремо на себе сміливість, публікувати турнірну таблицю вже з урахуванням технічної поразки.

У першому матчі ігрового дня «Легіон» розгромив «Динамо».

Команда І В Н П М О
1 «Атака-Автотранс» 2 2 0 0 10-0 6
2 «Зоря-Ворскла» 2 2 0 0 6-1 6
3 «Легіон» 3 2 0 1 10-6 6
4 «Андріївка Сан Сіті» 2 2 0 0 6-2 6
5 «Левада» 2 1 0 1 4-4 3
6 «Аргус» 3 1 0 2 6-9 3
7 «Динамо» 3 1 0 2 6-11 3
8 «Бастіон» 3 1 0 2 2-10 3
9 «Аматор» 2 0 0 2 4-7 0
10 «Атлетик» 2 0 0 2 2-6 0

Види спорту:

Футбольні турніри: