Олег Мороз: «В України системної підготовки спортсменів-гирьовиків просто не існує»

Полтавські гирьовики-учасники Чемпіонату Світу 2018 / Фото: Владислав Власенко

Відомий полтавський тренер з гирьового спорту розповів чому України повернулася з Чемпіонату Світу без чемпіонів

Нещодавно збірна України з гирьового спорту повернулася з Чемпіонату Світу, який проходив у латвійському Даугавпілсі. У складі збірної за звання кращих на планеті змагалися восьмеро полтавських спортсменів, які у різних розділах завоювали 13 медалей різного ґатунку. Втім, при тому, що збірна України вважається однією з найсильніших у світі, цього разу не привезла жодного «золота». При тому, що у змаганнях брав участь полтавський чемпіон світу 2016, Олег Коломієць. Наскільки вдалим можна вважати виступ наших гирьовиків і чому власне немає «золота», нам розповів тренер полтавських гирьовиків Олег Мороз.

«Два роки тому, коли Олег Коломієць став чемпіоном світу і вибив це звання у росіянина Антона Анащенка, до того практично непереможного. Цього року подібного у нас не сталося. У нас в країні підхід до гирьового спорту не такий, який повинен бути. У передових країнах світу гирьовиків починають готувати змалечку, з 5-6 років. У нас же гирями починають займатися з 17-18 років. У нас інфраструктура лише розбудовується. На Полтавщині вже є кілька осередків, де гирьовому спорту навчають дітей. Ми виправляємо організаційні огріхи і через кілька років Україна може стати у гирьовому спорті першою на планеті».

Олег Мороз

Нагадаємо, що 19 жовтня у Полтавський музей гирьового спорту урочисто передали особисту гирю двократного олімпійського чемпіона з важкої атлетики Леоніда Жаботинського.

Види спорту:

Футбольні турніри: